Tam Buğday Unu

%100 Doğal, Katkısız, Konsantre

Doğal Tam buğday Unu

%100 Doğal, Katkısız, Konsantre

 

Tam buğday kavramı, bir buğday tanesinin içindeki tüm kısımları içeren buğdayın doğal formunu ifade etmek için kullanılmaktadır. Tam taneli tahıllar kepek, endosperm ve rüşeym olarak da adlandırılan embriyo kısımlarından oluşmaktadır. Beyaz unda kepek ve embriyo kısımları ayrılırken, tam buğday ununda tahılın asıl yararlı kısmı olan bu tabakalar ayrıştırılmaz ve una ilave edilir.

En dış tabakada, tahılın kabuk bölgesinde yer alan kepek, tanenin yaklaşık %15’lik kısmını oluşturmakta olup B vitaminleri, mineraller, antioksidanlar ve fitokimyasallar yönünden oldukça zengindir.

Endosperm tahılın en büyük bölümünü  (%83) oluşturmakta olup protein, karbonhidrat ve bazı vitaminlerin kaynağıdır.

Halk arasında rüşeym olarak adlandırılan iç tabaka ise tahılın vital kısmıdır. E ve B vitaminleri, eser mineraller, doymamış yağlar (omega 3 ve 6), fitokimyasallar ve antioksidan içeriği yüksektir. Tanenin sadece %2’lik kısmını oluşturan rüşeym, vücut için büyük risk teşkil eden serbest radikalleri yok etmektedir.

 

Yüksek lif içeriği sayesinde

  • Şeker hastalığına karşı koruyucu niteliktedir.
  • Kalp damar hastalıklarından korur.
  • Kolon kanseriyle mücadelede oldukça etkilidir.

 Kül

 %1.2

 Protein

 %10-12.5

 Yaş Gluten

 20-22

 Nem

 max %14

 Ambalajlama

 PP 50 kg-25 kg-10 kg-5 kg Kraft Torba: 25 kg

 

Diğer Ürünler

Tam Çavdar Unu

Tam Çavdar Unu

Doğal Çavdar Unu Bol miktarda E ve B vitaminleriyle...

Ürünü İncele
Tam Mısır Unu

Tam Mısır Unu

INO 131-Mısır Unu Diğer tahılların aksine gluten içermemektedir. Potasyum,...

Ürünü İncele
Tam Keçiboynuzu Unu

Tam Keçiboynuzu Unu

Ata Keçiboynuzu Unu Halk arasında “Harnup” olarak da...

Ürünü İncele