ÇAVDAR EKMEĞİ


21 Ekim 2019

Buğdaygiller familyasından olup, bol protein içeriğine sahiptir. Soğuk iklime dayanıklı olup yüksek, gevşek ve kumlu yerlerde yüksek verim vermektedir. Bu nedenle Kuzey ülkerinde yaygın şekilde üretimi yapılmaktadır. Tanesi buğdaya göre daha ince ve uzundur. Çavdar ekmeği tüketildiğinde tok tutmasının yanında; kolon sağlığını iyileştirmesi, kolesterolü düşürmesi, insülin ihtiyacını azaltması gibi sayısız fayda sağlar.


 https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/cavdar-ekmegi.html

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


Koyunların Beslenmesi

23 Temmuz 2019

BAŞARILI BiR KOYUNCULUK Uygun Irk Seçimi Her bölge, yöre ya da işletme için kullanılan...

Devamı

Süt Hayvanlarında Dönemsel Besleme

23 Temmuz 2019

Dönemsel Besleme Sağmal ineklerin besin madde ihtiyaçları; laktasyon safhası, süt...

Devamı

Besi Performansını Etkileyen Faktörler

21 Ekim 2018

Besiciliğin ekonomik bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan şartlar, aynı zamanda...

Devamı