ÇAVDAR EKMEĞİ


21 Ekim 2019

Buğdaygiller familyasından olup, bol protein içeriğine sahiptir. Soğuk iklime dayanıklı olup yüksek, gevşek ve kumlu yerlerde yüksek verim vermektedir. Bu nedenle Kuzey ülkerinde yaygın şekilde üretimi yapılmaktadır. Tanesi buğdaya göre daha ince ve uzundur. Çavdar ekmeği tüketildiğinde tok tutmasının yanında; kolon sağlığını iyileştirmesi, kolesterolü düşürmesi, insülin ihtiyacını azaltması gibi sayısız fayda sağlar.


 https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/cavdar-ekmegi.html

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


NEDEN TAŞ DEĞIRMEN UNLARI ?

23 Mayıs 2019

Taş Değirmen Unlarının Sağlığa Faydaları Özlemle ah çektiren lezzetler... Bugün hala...

Devamı

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

21 Ekim 2019

İşte gerçek ekmek!Tam buğday ekmeği; buğdayların taş değirmenlerde öğütülmesiyle...

Devamı

Süt Hayvanlarında Dönemsel Besleme

23 Temmuz 2019

Dönemsel Besleme Sağmal ineklerin besin madde ihtiyaçları; laktasyon safhası, süt...

Devamı