ÇAVDAR EKMEĞİ


24 Ağustos 2021

Buğdaygiller familyasından olup, bol protein içeriğine sahiptir. Soğuk iklime dayanıklı olup yüksek, gevşek ve kumlu yerlerde yüksek verim vermektedir. Bu nedenle Kuzey ülkerinde yaygın şekilde üretimi yapılmaktadır. Tanesi buğdaya göre daha ince ve uzundur. Çavdar ekmeği tüketildiğinde tok tutmasının yanında; kolon sağlığını iyileştirmesi, kolesterolü düşürmesi, insülin ihtiyacını azaltması gibi sayısız fayda sağlar.


 https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/cavdar-ekmegi.html

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


Tmr Maliyetini Azaltmada Yanlış Uygulamalar ve Negatif Etkileri

24 Ağustos 2021

Dünyada süt sığırcılığının geliştirilmesi adına hayvan başına düşen verimi arttırmak...

Devamı

Besi Performansını Etkileyen Faktörler

24 Ağustos 2021

Besiciliğin ekonomik bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan şartlar, aynı zamanda...

Devamı

Süt İneklerinin Geçiş Dönemi Bakım ve Beslenmesi

24 Ağustos 2021

Gebeliğin son dönemi ile laktasyonun ilk dönemi arasındaki zamana ‘Periparturient...

Devamı