Ata Kavılca Unu

2n=28 kromozomlu genetiği değişmemiş en eski ata tohumlardandır. Kavılcanın 13.000 yıllık bir tahıl olduğu tahmin edilmektedir. Kabuğu kalın ve katmanlı olup soğuk iklimde yetişmektedir. Günümüzde de genellikle Kars ve civarı bölgelerde hasat işlemi yapılır. Gluteni düşük seviyede olan kavılca, modern buğdaylara göre 1.5 kat daha fazla vitamin, mineral ve protein içerir. Siyez gibi vahşi bir tahıl türü olduğundan dolayı genetiği üzerinde kolayca değişiklik yapılamamıştır.

Diğer Ürünler

Ata Karakılçık Unu

Ata Karakılçık Unu

En önemli karakteristik özellikleri esmer ve sert olan...

Ürünü İncele
Ata Kırmızı buğday Unu

Ata Kırmızı buğday Unu

Ata Kırmızı Buğday Unu Anadolu coğrafyasının en eski...

Ürünü İncele
Ata Çavdar Unu

Ata Çavdar Unu

Ata Çavdar Unu Buğdaygiller familyasından olup, bol...

Ürünü İncele