Ata Kavılca Unu

2n=28 kromozomlu genetiği değişmemiş en eski ata tohumlardandır. Kavılcanın 13.000 yıllık bir tahıl olduğu tahmin edilmektedir. Kabuğu kalın ve katmanlı olup soğuk iklimde yetişmektedir. Günümüzde de genellikle Kars ve civarı bölgelerde hasat işlemi yapılır. Gluteni düşük seviyede olan kavılca, modern buğdaylara göre 1.5 kat daha fazla vitamin, mineral ve protein içerir. Siyez gibi vahşi bir tahıl türü olduğundan dolayı genetiği üzerinde kolayca değişiklik yapılamamıştır.

Diğer Ürünler

Ata Siyez Unu

Ata Siyez Unu

Ata Siyez Unu Siyez; 2n=14 Kromozomlu en eski ata buğday...

Ürünü İncele
Ata Çavdar Unu

Ata Çavdar Unu

Ata Çavdar Unu Buğdaygiller familyasından olup, bol...

Ürünü İncele
Ata karabuğday unu

Ata karabuğday unu

Ata Karabuğday Unu Orijinal adı “Greçka” olan karabuğday,...

Ürünü İncele