Tam Çavdar Unu

Özenle seçilen çavdarların, taş değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilmektedir. Çavdarın; kepek, ruşeym ve endosperm kısımlarının ayrılması zor olduğu için, genellikle bütün olarak öğütülmektedir. Bu yüzden de Çavdar ununun, rafine beyaz una göre besleyici değerler açısından üstünlüğü vardır. Aynı zamanda doğallığı da korunur.  İçerisinde hiçbir katkı ya da korucu madde yer almamaktadır. Çavdar tanesi, buğdaya göre daha ince ve uzundur.

Bol protein içeriğine sahiptir. Özellikle kolesterol seviyelerini düşürmesi ve kalp sağlığını koruması bakımından, çavdar unu beslenme programlarına eklenmesi gereken bir tahıldır. Çavdardaki yüksek lif içeriği; tokluk süresini uzatarak kilo vermede yardımcı, kan şekeri seviyelerinde dengeleyici ve kolon kanseri riskinde azalma, kabızlığı önleme gibi çeşitli faydalar ile de ilişkilendirilmektedir. Glüten hassasiyeti olan bireyler için uygun değildir.

Satın Almak için Tıklayınız. 

İçindekiler: Tam Çavdar Unu

Alerjen Etkisi: Glüten içerir.

Diğer Ürünler

Tam Buğday Unu

Tam Buğday Unu

Özenle seçilen buğday tanelerinin, taş değirmenlerde...

Ürünü İncele
Keçiboynuzu Unu

Keçiboynuzu Unu

Halk arasında “Harnup” olarak da bilinir. Keçiboynuzu...

Ürünü İncele
Nohut Unu

Nohut Unu

Özenle seçilen çiğ nohut tanelerinin, taş değirmenlerde...

Ürünü İncele