SİYEZ EKMEĞİ


21 Ekim 2019

Siyez 2n = 14 Kromozomlu Genetiği değişmemiş ender buğday türlerinden bir tanesidir. O kadar değerlidir ki dünya gıda mirası listesine alınmış, korunması için çalışma başlatılmıştır. Gluten içeriği çok düşük seviyede olup, besin değeri oldukça yüksektir. Modern buğdaylara göre 2 kat fazla A vitamini içermesinin yanında demir ve çinko içeriği açısından da oldukça zengindir. 10-12 bin yıl öncesi kültüre alındığı bilinen siyez günümüzde yaygın olarak Kastamonu ilimizde yetişmektedir. Vahşi bir bitki türü olan siyez için Kastamonulular “Taşa atsanız çıkar.” tabirini kullanmaktadırlar.

https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/siyez-ekmegi.html

 

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


NEDEN TAŞ DEĞIRMEN UNLARI ?

23 Mayıs 2019

Taş Değirmen Unlarının Sağlığa Faydaları Özlemle ah çektiren lezzetler... Bugün hala...

Devamı

Buzağıların Bakım ve Beslenmesi

23 Temmuz 2019

Süt sığırcılığında sürü yönetimi ve devamının en önemli ve vazgeçilmez öğelerinden...

Devamı

Süt Hayvanlarında Dönemsel Besleme

23 Temmuz 2019

Dönemsel Besleme Sağmal ineklerin besin madde ihtiyaçları; laktasyon safhası, süt...

Devamı