SİYEZ EKMEĞİ


24 Ağustos 2021

Siyez 2n = 14 Kromozomlu Genetiği değişmemiş ender buğday türlerinden bir tanesidir. O kadar değerlidir ki dünya gıda mirası listesine alınmış, korunması için çalışma başlatılmıştır. Gluten içeriği çok düşük seviyede olup, besin değeri oldukça yüksektir. Modern buğdaylara göre 2 kat fazla A vitamini içermesinin yanında demir ve çinko içeriği açısından da oldukça zengindir. 10-12 bin yıl öncesi kültüre alındığı bilinen siyez günümüzde yaygın olarak Kastamonu ilimizde yetişmektedir. Vahşi bir bitki türü olan siyez için Kastamonulular “Taşa atsanız çıkar.” tabirini kullanmaktadırlar.

https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/siyez-ekmegi.html

 

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


Süt İneklerinin Geçiş Dönemi Bakım ve Beslenmesi

24 Ağustos 2021

Gebeliğin son dönemi ile laktasyonun ilk dönemi arasındaki zamana ‘Periparturient...

Devamı

Besi Performansını Etkileyen Faktörler

24 Ağustos 2021

Besiciliğin ekonomik bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan şartlar, aynı zamanda...

Devamı

Buzağıların Bakım ve Beslenmesi

24 Ağustos 2021

Süt sığırcılığında sürü yönetimi ve devamının en önemli ve vazgeçilmez öğelerinden...

Devamı