SİYEZ EKMEĞİ


21 Ekim 2019

Siyez 2n = 14 Kromozomlu Genetiği değişmemiş ender buğday türlerinden bir tanesidir. O kadar değerlidir ki dünya gıda mirası listesine alınmış, korunması için çalışma başlatılmıştır. Gluten içeriği çok düşük seviyede olup, besin değeri oldukça yüksektir. Modern buğdaylara göre 2 kat fazla A vitamini içermesinin yanında demir ve çinko içeriği açısından da oldukça zengindir. 10-12 bin yıl öncesi kültüre alındığı bilinen siyez günümüzde yaygın olarak Kastamonu ilimizde yetişmektedir. Vahşi bir bitki türü olan siyez için Kastamonulular “Taşa atsanız çıkar.” tabirini kullanmaktadırlar.

https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/siyez-ekmegi.html

 

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


Tmr Maliyetini Azaltmada Yanlış Uygulamalar ve Negatif Etkileri

23 Temmuz 2019

Dünyada süt sığırcılığının geliştirilmesi adına hayvan başına düşen verimi arttırmak...

Devamı

Koyunların Beslenmesi

23 Temmuz 2019

BAŞARILI BiR KOYUNCULUK Uygun Irk Seçimi Her bölge, yöre ya da işletme için kullanılan...

Devamı

ÇAVDAR EKMEĞİ

21 Ekim 2019

Buğdaygiller familyasından olup, bol protein içeriğine sahiptir. Soğuk iklime dayanıklı...

Devamı