SİYEZ EKMEĞİ


21 Ekim 2019

Siyez 2n = 14 Kromozomlu Genetiği değişmemiş ender buğday türlerinden bir tanesidir. O kadar değerlidir ki dünya gıda mirası listesine alınmış, korunması için çalışma başlatılmıştır. Gluten içeriği çok düşük seviyede olup, besin değeri oldukça yüksektir. Modern buğdaylara göre 2 kat fazla A vitamini içermesinin yanında demir ve çinko içeriği açısından da oldukça zengindir. 10-12 bin yıl öncesi kültüre alındığı bilinen siyez günümüzde yaygın olarak Kastamonu ilimizde yetişmektedir. Vahşi bir bitki türü olan siyez için Kastamonulular “Taşa atsanız çıkar.” tabirini kullanmaktadırlar.

https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/siyez-ekmegi.html

 

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


Buzağıların Bakım ve Beslenmesi

23 Temmuz 2019

Süt sığırcılığında sürü yönetimi ve devamının en önemli ve vazgeçilmez öğelerinden...

Devamı

Süt İneklerinin Geçiş Dönemi Bakım ve Beslenmesi

23 Temmuz 2019

Gebeliğin son dönemi ile laktasyonun ilk dönemi arasındaki zamana ‘Periparturient...

Devamı

Besi Performansını Etkileyen Faktörler

21 Ekim 2018

Besiciliğin ekonomik bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan şartlar, aynı zamanda...

Devamı